Cuti-cuti Lotus Desaru Beach Resort Part I

6:53 PM


Kejadian ..
Date : 28 Feb- 1 Mac 2015
Venue : Lotus Desaru Beach Resort
 Before nak citer yang best..kita sajikan dulu dgn citer seronok g org kawin n citer sedih jam hilang..
Hari jumaat 27 Feb dah kena gerak ke Felda Taib Andak JB utk urusan rasmi...sepupu en somi nak kawin..
anak2x terpaksa dicutikan..sebenarnya dipontengkan..sebab nak kena gerak gak jumaat tu..
dah mertua kata jumaat gerak..so kita pun ikutla redah jumaat tu..
anak2 siap..bangun pagi..kita kena gerak kul 9 tau..mlm tu dah kasik warning termasukla utk en somi ..
tapi besala..harapan hanya impian jer..
hari kejadian....kul 11.30 kot baru gerakkk baper bnyk beza dari 9 ke 11.30...huhu..nila kalau anak 4..kalau 10 sure mlm gerak..

Tabik pada mak dulu..anak sepoloh pun xde hal..kacang je leh handle sorang...

ok..kita bergerak bersama anak2..baca doa naik kenderaan...
|
|
|
|
V

Sampai hotel di jb..check in terus ..
lepak jap..

ok anak2 mama nak mandi jap..

lepas mandi...

en somi cakap..yg wat mama sentap + sedih + nangis sampai esok..

Ayah  " td tingkap terbuka..hadif buang jam mama kat bawah..ayah cari x jumpa"
Mama "ha???????????..td mama memang nampak hadif pegang jam..tgk tingkap x buka..bila masa dia buaang" masih x caya
Ayah "betul...tingkap terbuka.."
Mama ..terus cari..buka tingkap..turun bawah..tanya orang...

tak jumpa.

aduh ..SEDIH sangat..jam kesayangan..baru pakai baper bulan..gift utk diri sendiri..
FOSSIL baru..
kalau dah campak kat bwh..kena plak atas keter orang..sure nampak..kaler gold plak tu..
rasanya ada ke orang nak pulangkan semula..

Mama dah macam org hilang anak..sedih..terus nangis..x de malu dah depan anak..
penat..hadiah yg beli reward utk diri sendiri hilang..kena BUANG..
alahai ANAK..
KENAPA KO BUANG JAM MAMA..
WHY ?? WHY ?? WHY ??
macam ni la jam kesayangan aku yang ilang tu..sayang sangat

habis ilang mood bercuti..mood nak g org kawin..

tp ptg tu kena gerak gak..ngn muka bengkak merah hidung mata lepas nangis..aku gigih je tahan airmata..
lam kete banjir lagi..sedih tgk jam yg besa pakai kat tgn dah takde..
sampai kat kenduri..
kena tegur ngn pakcik..
mata bengkak..tak sihat ker..

heheheehehe...senyum...senyum selalu...senyum senyum dengan ku..
berlakon lagi..hidup ni memang kena selalu berpura2x..

as mak..mama..terpaksa lupakan sekejap citer pahit ni..layan kan la anak2x cam besa..walaupun b4 tu..aku x nak langsung pegang hadif..tgk pun taknak...
tapi apalah salah anak istimewa aku tu kan..
HADIF my precious gift from HEAVEN..
ANAK SYURGA AKU..
mild autism with adhd..

so aku tawakalkan hati..redha..
dlm hati doa..kotla magic ..ada org baik hati pulangkan macm citer..
PULANGKAN..

ada ker..emm...jgn harap...

berkebun kat rumah orang..
jumpa reban ayam ..x bergerak mana dah


cam pengantin..susah nak suh tgk kamera
abang bulat sado..
merasa gak la bebudak ni main main kenduri cam kat kg
main tanah..sana sini.

abis kenduri..g lepak homestay mertua jap..
en somi g ckp lak..jam aku kena buang..
bapak mertua plak..perli ke nak buat lawak ke..

FIL "xpe..mak ko bnyk duit..boleh beli baru"
Me ..aku menjawab ko..dah ler sedih..boleh plak ayah ni ckp camtu..
"kalau atuk nak belanja bolehla"

melampau ke..huhu..hati tgh sedih ..kena perli..mulut nak menjawab jer..
ok..aku fed up..nak balik..
jom en somi balik..

lam keter nangis lagii....
mlm tu aku tido awal..x mo peduli..nak tenangkan hati..sok nak gerak g
Lotus Desaru Beach Resort
nak bawak bebudak enjoy n mandi manda..
tambah lagi nak check out..aduh rasa nak tinggal lama je kat hotel nak tunggu jam dtg balik...asyik tgk tingkap je aku..tmpt hadif buang...

ESOKNYA..


You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Flickr Images